Όροι χρήσης , Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων
Shares

Όροι χρήσης , Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων

Όροι χρήσης

Αυτή η πολιτική διαχείρισης προσωπικών δεδομένων (εφεξής η «Πολιτική») περιγράφει την πρακτική του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Ν. Γέροντας – Ε. Καββαδία ΟΕ, (εφεξής «ΕΞΕΛΙΞΗ» , «Eμείς», «Eμάς» ή «μας») αναφορικά με τη συλλογή, τη χρήση, την αποθήκευση και την αποκάλυψη των Προσωπικών Δεδομένων (όπως ορίζονται κατωτέρω) που παρέχονται σε Εμάς από τους χρήστες ή τα μέλη της ιστοσελίδας exelixipreveza.edu.gr (εφεξής η «Ιστοσελίδα»). Αυτή η Πολιτική αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των Όρων Χρήσης, οι οποίοι ενσωματώνονται δι’ αναφοράς. Κάθε όρος με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα αυτού που χρησιμοποιείται αλλά δεν ορίζεται στην παρούσα Πολιτική θα έχει την έννοια που ορίζεται στους Όρους Χρήσης. Στην αρχή της παρούσας αναγράφεται η τελευταία ενημέρωση της Πολιτικής. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να διαβάστε την παρούσα Πολιτική περιοδικά, καθόσον ενδέχεται να την τροποποιούμε από καιρού εις καιρόν. Κάθε φορά που επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα ή Μας παρέχετε πληροφορίες, με τον τρόπο αυτό αποδέχεστε τις πρακτικές που περιγράφονται στην Πολιτική την χρονική στιγμή εκείνη.

1. Εισαγωγή. Σεβόμαστε και υποστηρίζουμε τα ατομικά δικαιώματα στην ιδιωτική ζωή και την προστασία των Προσωπικών Δεδομένων. Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προστατεύσουμε τις προσωπικές πληροφορίες σας και θέλουμε να κάνουμε την κάθε εμπειρία των χρηστών της Ιστοσελίδας μας ασφαλή και σίγουρη. Σύμφωνα με αυτόν τον στόχο, έχουμε αναπτύξει αυτή την Πολιτική για να εξηγήσουμε σε εσάς τις πρακτικές μας για τη συλλογή, χρήση και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων και πληροφοριών. Για τους σκοπούς της παρούσας Πολιτικής, ως «Προσωπικά Δεδομένα» νοούνται οι πληροφορίες και τα δεδομένα σχετικά με ένα συγκεκριμένο άτομο, όπως, για παράδειγμα, η ημερομηνία γέννησης, το όνομα και επίθετο, η διεύθυνση κατοικίας, ο αριθμός τηλεφώνου, το φύλο, η εθνικότητα, στοιχεία εκπαίδευσης, επαγγελματική σταδιοδρομία, οικογενειακή κατάσταση, διεύθυνση του IP σας κ.λπ. Εμείς θα συλλέγουμε, θα χρησιμοποιούμε ή θα αποκαλύπτουμε Προσωπικά σας Δεδομένα, σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική ή σύμφωνα με τους νόμους που ισχύουν για τη συλλογή, χρήση και αποκάλυψη των προσωπικών σας δεδομένων από εμάς («Εφαρμοστέο Δίκαιο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων», συμπεριλαμβανομένου του Ν. 2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα).

2. Ειδική σημείωση για τους ανήλικους. Ανήλικοι κάτω των δεκαοκτώ ετών και πρόσωπα τα οποία δεν έχουν πλήρη ικανότητα για δικαιοπραξία, ζητάμε από τα πρόσωπα αυτά να μην υποβάλουν πληροφορίες σε μας.

Διαχείριση προσωπικών δεδομένων

3. Πληροφορίες σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουμε. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εγγραφής, ή κατά τη χρήση της Ιστοσελίδας και των παρεχόμενων υπηρεσιών θα σας ζητηθεί να Μας δώσετε ορισμένα Προσωπικά σας Δεδομένα, τα οποία μπορεί ενδεικτικά να περιλαμβάνουν το όνομα και επίθετο σας, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την ημερομηνία γέννησης, τη διεύθυνση κατοικίας, τον αριθμό τηλεφώνου, τα στοιχεία εκπαίδευσης και επαγγελματικής σταδιοδρομίας, την οικογενειακή κατάσταση, και άλλα δεδομένα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας προσωπικά.

4. Πληροφορίες σχετικά με τα Προσωπικά Δεδομένα που συλλέγουν άλλες ιστοσελίδες. Είναι πιθανόν να τοποθετούμε στην Ιστοσελίδα συνδέσεις («links») προς άλλες ιστοσελίδες που λειτουργούν από τρίτους, καθόσον έχουμε και θα έχουμε μελλοντικά συνεργασίες με τρίτους. Όταν κάνετε «κλικ» σε αυτές τις συνδέσεις ή αλλιώς επισκέπτεστε, συμμετέχετε ή χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες ή τις ιστοσελίδες άλλων μερών, ανεξάρτητα από το αν περιέχουν ή όχι την εμπορική ονομασία Μας, εμπορικά σήματα Μας και άλλα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας Μας, μαζί με εκείνα του τρίτου μέρους που χειρίζεται την εκάστοτε ιστοσελίδα, θα πρέπει να γνωρίζετε και να έχετε επίγνωση ότι Εμείς δεν ελέγχουμε τις επιχειρηματικές πρακτικές αυτών των μερών, και ότι η παρούσα Πολιτική δεν εφαρμόζεται σε αυτά τα άλλα μέρη ή στις ιστοσελίδες τους. Επιτρέπουμε σε τρίτες εταιρείες να προβάλλουν διαφημίσεις ή/και να συλλέγουν ορισμένες ανώνυμες πληροφορίες όταν επισκέπτεστε την Ιστοσελίδα. Αυτές οι εταιρείες μπορούν να χρησιμοποιούν μη-προσωπικά αναγνωρίσιμα στοιχεία κατά τις επισκέψεις σας στην Ιστοσελίδα ή σε άλλες ιστοσελίδες προκειμένου να παρέχουν διαφημίσεις για αγαθά και υπηρεσίες που πιθανόν να σας ενδιαφέρουν. Αυτές οι εταιρείες συνήθως χρησιμοποιούν ένα cookie ή web beacon τρίτου για τη συλλογή αυτών των πληροφοριών.

5. Χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων. Χρησιμοποιούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για πολλούς σκοπούς, όπως ενδεικτικά για να σας αποστέλλουμε μηνύματα (email) με νέα και ενημερώσεις σχετικά με την Ιστοσελίδα και τις Υπηρεσίες μας, για να βελτιώσουμε και να προσαρμόσουμε το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας και τις προσφορές προϊόντων, για να αναλύσουμε τη χρήση της Ιστοσελίδας, για να σας παρέχουμε και να σας στέλνουμε ενημερωτικά και πληροφορίες που απευθύνονται στα ενδιαφέροντά σας, όπως ηλεκτρονικά πανό (banners) και προσφορές, για να σας προωθήσουμε μηνύματα άλλων μελών ή χρηστών. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα για να σας παρέχουμε πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχονται από τρίτους. Ενδέχεται επίσης να χρησιμοποιήσουμε Προσωπικά Σας Δεδομένα για να διευκολύνουμε την επικοινωνία σας με άλλα μέλη ή χρήστες της Ιστοσελίδας και των παρεχόμενων Υπηρεσιών. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε Προσωπικά σας Δεδομένα για την επίλυση των διαφορών, την αντιμετώπιση προβλημάτων και την επιβολή τυχόν πολιτικών και κανόνων που διέπουν τη χρήση της Ιστοσελίδας. Η παροχή από την πλευρά σας των Προσωπικών σας Δεδομένων είναι εθελοντική. Ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις, αν δεν δώσετε τα Προσωπικά σας Στοιχεία σε Εμάς, δεν θα είστε σε θέση να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες ή κάποιες από τις Υπηρεσίες μας.

6. Αποκάλυψη των Προσωπικών σας Δεδομένων. Δεν πωλούμε τα Προσωπικά σας Δεδομένα σε τρίτους ούτε και παραχωρούμε σε τρίτους άδειες για να τα χρησιμοποιούν. Ωστόσο, κατά τη συνήθη πορεία των δραστηριοτήτων μας μπορεί να μοιραστούμε κάποια από τα Προσωπικά σας Δεδομένα με τους συνεργάτες μας και με τρίτους που ενεργούν για λογαριασμό μας ή όπως επιτρέπεται ή απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία Προσωπικών Δεδομένων. Πάροχοι Υπηρεσιών. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τρίτους παρόχους υπηρεσιών (π.χ. παρόχους web hosting, παρόχους διαχείρισης δεδομένων) για να διαχειρίζονται μία ή περισσότερες πτυχές των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας ή την παράδοσης προσωπικών πληροφοριών. Όταν κάνουμε χρήση μια εξωτερικής εταιρείας ή συνεργάτη, χρησιμοποιούμε συμβατικές δεσμεύσεις ή άλλα κατάλληλα μέσα για να εξασφαλίσουμε ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα χρησιμοποιούνται με τρόπο που να συνάδει με την παρούσα Πολιτική. Αποκάλυψη σύμφωνα με το νόμο. Μπορούμε να αποκαλύψουμε Προσωπικά Σας Δεδομένα, όπως επιτρέπεται ή απαιτείται από το νόμο. Για παράδειγμα, μπορεί να υποχρεωθούμε να αποκαλύψουμε και να ανακοινώσουμε Προσωπικά Σας Δεδομένα σύμφωνα με δικαστική απόφαση, εισαγγελική διαταγή ή παραγγελία ή απόφαση άλλου προσώπου ή διοικητικού οργάνου με εκ του νόμου αρμοδιότητα να υποχρεώσει την αποκάλυψη τέτοιων πληροφοριών. Αν έχουμε βάσιμους λόγους να πιστεύουμε ότι Προσωπικά σας Δεδομένα θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα στην έρευνα για ανάρμοστη ή παράνομη δραστηριότητα, μπορεί να αποκαλύψουμε τέτοιες πληροφορίες σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου ή άλλες κατάλληλες ερευνητικές αρχές.

7. Διόρθωση και Αφαίρεση. Αναφορικά με τα Προσωπικά Σας Δεδομένα διατηρείτε το δικαίωμα ενημέρωσης, πρόσβασης και αντίρρησης των άρθρων 9-11 του ν. 2472/1997. Σε αυτό το πλαίσιο, οποιοδήποτε στιγμή μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα Προσωπικά σας Δεδομένα που διατηρούμε για να τροποποιείτε, να διορθώνετε, να διαγράφετε ή να ενημερώνετε αυτά τα δεδομένα. Για να το πραγματοποιήσετε αυτό παρακαλώ στείλτε μας Email στη διεύθυνση info@exelixi-preveza.edu.gr . Μετά από αυτό το αίτημα, θα παύσουμε να χρησιμοποιούμε και να κάνουμε διαθέσιμα τα Προσωπικά σας Δεδομένα (έκτος όπως προβλέπεται ή απαιτείται διαφορετικά από τον νόμο). Θα διαγράψουμε επίσης όλα τα Προσωπικά σας Δεδομένα από το σύστημα μας. Παρακαλώ σημειώστε ότι μπορεί να χρειαστεί να σας ζητήσουμε να επαληθεύσετε την ταυτότητα σας πριν προχωρήσουμε στο αίτημα σας.

8. Περίληψη των δικαιωμάτων σας σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2472/1997. Στα πλαίσια του σεβασμού της ιδιωτικής/προσωπικής σας ζωής, προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε ότι τα Προσωπικά σας Δεδομένα τηρούνται σύμφωνα με το ν. 2472/1997 (όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα) για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, καθώς και σύμφωνα με κάθε άλλη εφαρμοστέα σχετική νομοθεσία, καθώς και με διεθνώς αναγνωρισμένα επίπεδα καλής πρακτικής. Σε αυτό το πλαίσιο εγγυόμαστε ότι τα Προσωπικά σας δεδομένα θα: (α) Επεξεργάζονται δίκαια και νόμιμα. Συγκεκριμένα θα επιδεικνύουμε διαφάνεια όσον αφορά την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων. (β) Συλλέγονται μόνο για σαφείς και νόμιμους σκοπούς και δεν επεξεργάζονται περαιτέρω με τρόπο ασυμβίβαστο με αυτούς τους σκοπούς.

Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να επεξεργαστούμε περαιτέρω Προσωπικά σας Δεδομένα τότε είναι απαραίτητη η ρητή συγκατάθεση σας. (γ) Είναι συναφή, πρόσφορα, και όχι περισσότερα από όσα κάθε φορά απαιτείται εν όψει των σκοπών της επεξεργασίας. Θα συλλέγουμε και θα διατηρούμε Προσωπικά σας Δεδομένα, εφόσον αυτό είναι απαραίτητο για την εκπλήρωση λειτουργικών και διοικητικών προϋποθέσεων ή για τη συμμόρφωση με οποιαδήποτε νομική υποχρέωση. (δ) Είναι ακριβή και, εφόσον χρειάζεται, υποβάλλονται σε ενημέρωση. (ε) Θα διατηρούνται σε μορφή που επιτρέπει τον προσδιορισμό της ταυτότητας σας όχι για περισσότερο χρόνο από ότι χρειάζεται για τους σκοπούς που συλλέχθηκαν ή για τους σκοπούς που επεξεργάστηκαν στη συνέχεια. (στ) Επεξεργάζονται σύμφωνα με τα δικαιώματα του υποκείμενου των Προσωπικών Δεδομένων όπως αυτά τα δικαιώματα έχουν καθιερωθεί από τον ν. 2472/1997 (δικαίωμα της ενημέρωσης για την επεξεργασία που αναλήφθηκε, το δικαίωμα πρόσβασης στα Προσωπικά Δεδομένα, το δικαίωμα αντίρρησης στη χρήση Προσωπικών Δεδομένων, δικαίωμα προσωρινής δικαστικής προστασίας). (ζ) Κατάλληλα τεχνικά και διοικητικά μέτρα θα εφαρμόζονται εναντίων της αυθαίρετης ή παράνομης επεξεργασίας των Προσωπικών σας Δεδομένων και εναντίων της τυχαίας απώλειας ή καταστροφής ή βλάβης αυτών. (η) Τα Προσωπικά σας Δεδομένα δεν θα μεταβιβάζονται σε χώρες που βρίσκονται εκτός την Ευρωπαϊκή Ένωση, έκτος αν καθιερωθεί και εφαρμοστεί ένα ανάλογο επίπεδο προστασίας των δικαιωμάτων και των ελευθεριών των υποκειμένων Προσωπικών Δεδομένων, σχετικά με την διαχείριση των εξαγομένων δεδομένων. Η ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων προσφέρει πληροφορίες και βοήθεια σχετικά με τα δικαιώματα σύμφωνα με τον Ελληνικό Νόμο 2472/1997 και τη σχετική νομοθεσία (www.dpa.gr). Περιληπτικά τα βασικά σας δικαιώματα είναι τα έξης: • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε ποιες πληροφορίες τηρούνται σχετικά με εσάς σε ηλεκτρονική μορφή και σε έγγραφα αρχεία. • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για τον σκοπό της επεξεργασίας των Προσωπικών Δεδομένων, για τους παραλήπτες ή για τις κατηγορίες παραληπτών. • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για πιθανές αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον τρόπο επεξεργασίας από την τελευταία μας ενημέρωση σε σας. • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με την μεθοδολογία που εφαρμόζεται στην διαδικασία αυτόματης επεξεργασίας Προσωπικών Δεδομένων. • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που επιβάλλονται από τον Υπεύθυνο της Επεξεργασίας για την ασφάλεια των Προσωπικών σας Δεδομένων. • Το δικαίωμα να ενημερωθείτε για σχετική μεταβίβαση στοιχείων σας σε τρίτους. • Το δικαίωμα να λάβετε μέτρα να σταματήσετε την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας αν η επεξεργασία πιθανόν να σας προκαλέσει να υποστείτε σημαντική ζημία ή σημαντική ηθική βλάβη, όταν αυτό είναι αδικαιολόγητο. • Το δικαίωμα να απαιτήσετε να μην χρησιμοποιούνται τα Προσωπικά σας Δεδομένα για την προώθηση διαφόρων προϊόντων, υπηρεσιών και ιδεών. • Το δικαίωμα να αποτρέψετε αποφάσεις, λαμβανόμενες σχετικά με εσάς που βασίζονται αποκλειστικά στην αυτόματη επεξεργασία. • Το δικαίωμα να μπορείτε να απαιτείται την διόρθωση ή καταστροφή Προσωπικών Δεδομένων που είναι λανθασμένα. • Το δικαίωμα να μπορείτε να υποβάλετε αντίρρηση οποιαδήποτε στιγμή για την επεξεργασία των Προσωπικών σας Δεδομένων. • Το δικαίωμα να διεκδικήσετε αποζημίωση αν έχετε υποστεί ζημία και ηθική βλάβη ως αποτέλεσμα της παραβίασης των διατάξεων του νόμου 2472/1997.

9. Διαδικασία Επίλυσης Διαφορών. Αν οποιοδήποτε στιγμή έχετε ερωτήσεις ή απορίες σχετικά με αυτήν την Πολιτική ή πιστεύετε πως έχουμε παραβιάσει ή μεταχειριστεί εσφαλμένα Προσωπικά σας Δεδομένα, σας παρακαλούμε να αποστείλετε mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@exelixi-preveza.edu.gr  και θα επιχειρήσουμε να επιλύσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα ή απορία που μπορεί να έχετε. Έχετε επιπροσθέτως το δικαίωμα να αντιτίθεστε οποιαδήποτε στιγμή στην χρήση των Προσωπικών σας Δεδομένων. Αυτή η αντίρρηση πρέπει να την απευθύνετε σε Εμάς εγγράφως, μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ταχυδρομείου ή υπηρεσίας ταχυαποστολής (courier) και πρέπει να περιέχει αίτημα για συγκεκριμένη ενέργεια, όπως διόρθωση, προσωρινή μη χρησιμοποίηση, δέσμευση, μη διαβίβαση ή διαγραφή. Εμείς από την πλευρά Μας έχουμε την υποχρέωση να απαντήσουμε εγγράφως μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών από την λήψη της αντιρρήσεως σας. Στην απάντησή μας οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες στις οποίες προβήκαμε ή διαφορετικά, για τους λόγους που δεν ικανοποιήσαμε το αίτημα σας. Σε περίπτωση που δεν απαντήσουμε εμπροθέσμως ή η απάντησή Μας δεν θεωρηθεί από εσάς ικανοποιητική, έχετε το δικαίωμα να προσφύγετε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων και να ζητήσετε την εξέταση την απάντησή Μας ή την παράλειψη ενέργειας μας.

10. Cookies. Για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση και άνεση στην χρήση της Ιστοσελίδας χρησιμοποιούμε «cookies». Τα «cookies» είναι μικρά αρχεία με πληροφορίες που μια ιστοσελίδα (συγκεκριμένα ο εξυπηρετητής ιστού – web server) αποθηκεύει στον υπολογιστή ενός χρήστη, ώστε κάθε φορά που ο χρήστης συνδέεται στην ιστοσελίδα, η τελευταία να ανακτά τις εν λόγω πληροφορίες και να προσφέρει στο χρήστη σχετικές με αυτές υπηρεσίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιων πληροφοριών είναι οι προτιμήσεις του χρήστη σε μια ιστοσελίδα, όπως αυτές δηλώνονται από τις επιλογές που κάνει ο χρήστης στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα (π.χ. επιλογή συγκεκριμένων «κουμπιών», αναζητήσεων, διαφημίσεων, κλπ).

 

 

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης

//]]>