Γαλλικά

Shares

France FlagΓΑΛΛΙΚΑ

Από πού προέρχεται η γλώσσα;
Η γαλλική γλώσσα προέρχεται από τη ρωμανική ομάδα γλωσσών και αποτελεί μέλος της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας γλωσσών. Τα γαλλικά προέρχονται από τα λατινικά. Υπάρχουν 75 εκατομμύρια χρήστες της γλώσσας. Τα γαλλικά χρησιμοποιούνται στη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, τον Καναδά και είναι η επίσημη γλώσσα του Λουξεμβούργου, της Αϊτή και περισσότερων από δεκαπέντε χωρών της Αφρικής. Χρησιμοποιούνται επίσης στο ST Pierre και Miquelon, τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα, τη Γαλλική Γουινέα, τη Reunion, τη Νέα Καληδονία και την Ταϊτή.

Γιατί να μάθει κάποιος Γαλλικά;

Η Γαλλική είναι μια γλώσσα εύηχη, μουσική, φίνα και αριστοκρατική. Είναι η μοναδική ίσως γλώσσα, μετά την Αγγλική, που ομιλείται και στις πέντε ηπείρους. Οι ρίζες της βρίσκονται στην Ελληνική και Λατινική και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτό που αποκαλούμε σήμερα «Ευρωπαϊκό πολιτισμό».

Κάποιος που ξέρει Γαλλικά μπορεί να μάθει εύκολα άλλες γλώσσες;
Μαθαίνοντας σωστά Γαλλικά μπορείτε στη συνέχεια να μάθετε ευκολότερα Ισπανικά, Ιταλικά, Πορτογαλικά και Ρουμανικά.

Μιλώντας Γαλλικά θα έχω περισσότερες ευκαιρίες στον εργασιακό χώρο;

Οι Έλληνες που μιλούν Γαλλικά, μπορούν ευκολότερα να καταλάβουν υψηλές θέσεις τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα. Επίσης, μπορούν να διεκδικήσουν υψηλές θέσεις στην πρωτεύουσα της Ευρώπης που είναι έδρα του Κοινοβουλίου και άλλων νομικών υπηρεσιών. Τρεις μεγάλες πόλεις-κλειδιά: Βρυξέλλες, Στρασβούργο και Λουξεμβούργο είναι Γαλλόφωνες.

Πόσα είναι τα διπλώματα στη Γαλλική γλώσσα; 
Τα νέα διπλώματα είναι έξι (Α1, Α2, Β1, Β2, C1, C2). Ανταποκρίνονται πλήρως στις νέες απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και είναι αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Εξακολουθούν βέβαια να υπάρχουν και τα διπλώματα Sorbonne I, Sorbonne II, Sorbonne III.

Κάθε πότε διεξάγονται οι εξετάσεις; 
Οι εξετάσεις διεξάγονται δυο φορές τον χρόνο: Δεκέμβριο και Μάιο.

Η εκμάθηση της Γαλλικής γλώσσας χωρίζεται στα εξής επίπεδα:

• DELF A1 & A2 • DELF B1
• DELF B2
• DALF C1:             fr-exelixi

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης