Ιταλικά

Shares

Italyl FlagΙΤΑΛΙΚΑ

Η Ιταλική γλώσσα προέρχεται από τη ρωμανική ομάδα γλωσσών και αποτελεί μέλος της ινδοευρωπαϊκής οικογένειας. Τα ιταλικά, όπως και οι άλλες ρωμανικές γλώσσες, είναι ο άμεσος απόγονος του λατινικού προφορικού λόγου των Ρωμαίων.

Από όλες τις σημαντικές ρωμανικές γλώσσες διατηρεί την πιο στενή ομοιότητα με τα λατινικά. Τα ιταλικά θεωρούνται ενιαία γλώσσα με πολλές διαφορετικές διαλέκτους. Η πολλαπλότητα αυτών των διαλέκτων παρουσίασε μια ιδιαίτερη δυσκολία στην εξέλιξη μιας αποδεκτής μορφής των ιταλικών που θα απεικόνιζε την πολιτιστική ενότητα ολόκληρης της χερσονήσου. Κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα η διάλεκτος της Τοσκάνης άρχισε να υπερισχύει, λόγω της κεντρικής θέσης της Τοσκάνης στην Ιταλία και λόγω του εμπορίου της Φλωρεντίας.

Στα σύγχρονα ιταλικά οι λατινικές ιδιότητες της διαλέκτου Florentine συντηρούνται, αλλά το σύγχρονο λατινικό λεξιλόγιο δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τους μεταβαλλόμενους όρους της ιταλικής ζωής.
Είναι εύκολη η εκμάθηση των Ιταλικών;

Αρκετά γιατί τα Ιταλικά είναι μια λατινογενής γλώσσα. Ειδικά για άτομα που γνωρίζουν ήδη κάποια άλλη λατινογενή γλώσσα όπως αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά κ.ο.κ. Το αλφάβητο είναι σχεδόν ίδιο και το μόνο που χρειάζεται εξάσκηση είναι η ιδιαίτερη προφορά κάποιων γραμμάτων.

Αποκτάς πτυχίο ή κάποια βεβαίωση ότι γνωρίζεις τη γλώσσα;

Αποκτάς 6 πτυχία αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Δημόσιο, το Ιταλικό Ινστιτούτο και το Πανεπιστήμιο της Perugia

Πότε δίνω εξετάσεις για τα πτυχία; 
Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές τον χρόνο, τους μήνες Μάιο και Νοέμβριο

Τα μαθήματα Ιταλικών γίνονται από καθηγητές και καθηγήτριες Ιταλικής καταγωγής;
Όλοι οι καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν Ιταλικά στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΕΞΕΛΙΞΗ είναι ιταλικής καταγωγής και μιλούν Ελληνικά, Ιταλικά και τουλάχιστον άλλη μια ξένη γλώσσα, ή έλληνες φιλόλογοι της ιταλικής γλώσσας

Η διδασκαλία της Ιταλικής γλώσσας χωρίζεται στα εξής επίπεδα:

• Elementare/Intermedio it-exelixi
• Medio
• Avanzato
• Superiore

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης