Ρώσσικα

Shares

Russia FlagΡώσσικα

Από πού προέρχεται η γλώσσα;
Τα ρωσικά είναι μέλος της ανατολικής σλαβικής ομάδας των ινδοευρωπαϊκών γλωσσών και δημιουργήθηκαν από μια προηγούμενη μορφή αποκαλούμενη Εκκλησιαστικά σλαβικά. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν το κυριλλικό αλφάβητο, που βασίζεται στο ελληνικό και διαδόθηκε στη Ρωσία μέσω της Βουλγαρίας, όπου είχαν καταφύγει οι μαθητές των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου. Σήμερα αποτελείται από 33 χαρακτήρες. Το ρωσικό αλφάβητο είναι μια παραλλαγή του ελληνικού (βυζαντινού), που επινοήθηκε τον 9ο αιώνα με σκοπό τη διάδοση της Αγίας Γραφής στους σλαβόφωνους.

Είναι όντως η ρωσική γλώσσα πολύ δύσκολη; 
Τα Ρωσικά είναι μια πλούσια και εκφραστική γλώσσα με τεράστια ευελιξία, χωρίς μεγάλες δυσκολίες για τους ελληνόφωνους σπουδαστές (σε σύγκριση με τους αγγλόφωνους), εξαιτίας της κοινής προέλευσης και της κοινής δομής γραμματικής και συντακτικού. Επίσης, στη ρωσική γλώσσα χρησιμοποιούνται πάρα πολλές λέξεις με ελληνικές ρίζες, οι οποίες γίνονται εύκολα αντιληπτές από τους σπουδαστές.

Ποιοι ενδιαφέρονται συνήθως για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας;
Οι ενδιαφερόμενοι είναι κυρίως φοιτητές και ενήλικες που ενδιαφέρονται να έρθουν σε επαφή με την υπέροχη αυτή γλώσσα, πλουσιότατη σε λεξιλόγιο και έκφραση.

Τα μαθήματα Ρωσικών γίνονται από καθηγητές και καθηγήτριες Ρωσικής καταγωγής;
Όλοι οι καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν Ρώσικα στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΕΞΕΛΙΞΗ είναι Έλληνες πτυχιούχοι Ρωσικής φιλολογίας.

Πόσος χρόνος απαιτείται για να μπορεί κάποιος να συνεννοείται σε καθημερινό επίπεδο;
Ένας σπουδαστής θα είναι σε θέση να επικοινωνεί για θέματα καθημερινής ζωής μετά από 100-120 διδακτικές ώρες.
Πότε δίνω εξετάσεις για τα πτυχία; 
Οι εξετάσεις διεξάγονται δύο φορές το χρόνο στην Θεσσαλονίκη από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας Λεμονοσόβ κάθε Ιούνιο και Δεκέμβριο και μία φορά τον χρόνο από το Ινστιτούτο Πούσκιν της Μόσχας κάθε Ιούνιο.

Η διδασκαλία της Ρωσικής γλώσσας χωρίζεται στα εξής επίπεδα:

• ΡΩΣΙΚΑ I (ΕΠΙΠΕΔΟ Α2)
• ΡΩΣΙΚΑ ΙI (ΕΠΙΠΕΔΟ Β1) ru-exelixi
• ΡΩΣΙΚΑ III (ΕΠΙΠΕΔΟ Β2)
• ΡΩΣΙΚΑ ΙV (ΕΠΙΠΕΔΟ Γ1)
• ΡΩΣΙΚΑ V (ΕΠΙΠΕΔΟ Γ2)

 

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης