Άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές ενημερώνονται για εργασία στο εξωτερικό

Προγράμματα για 24.000 νέους σε ηλικία ανέργους για εργασία έως ένα χρόνο
10/11/2015
Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα 12.700 θέσεων
11/11/2015
Εμφάνιση όλων

Άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές ενημερώνονται για εργασία στο εξωτερικό

Shares

Άνεργοι γιατροί και νοσηλευτές ενημερώνονται για εργασία στο εξωτερικό

Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων για γιατρούς και νοσηλευτές με θέμα: “Ζωή και εργασία στη Γερμανία: ομοιότητες και διαφορές” διοργανώνει, από 10-11 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 4, 3ος όροφος), η ομάδα του FairConnect της ΜΚΟ Σύλλογος Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για Νέους (Verein für Internationale Jugendarbeit).

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε άνεργους πτυχιούχους νέους, στους οποίους παρέχεται συμβουλευτική υποστήριξη και χρήσιμες πληροφορίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για μια μετακίνηση με δίκαιους όρους.

Οι διοργανωτές επισημαίνουν ότι λόγω των αλλαγών των συνθηκών στην αγορά εργασίας παρατηρούνται μαζικές μετακινήσεις τόσο μέσα στην Ευρώπη όσο και σε χώρες εκτός Ευρώπης και συμβαίνει πολλοί νέοι να πέφτουν θύματα περίεργων συμβολαίων και συνθηκών εργασίας.

Πρωταρχικό στόχο του Συλλόγου Διεθνούς Κοινωνικής Εργασίας για Νέους αποτελεί η διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων και γι αυτό έχει δημιουργηθεί μια διαδικτυακή πύλη ενδιαφερομένων, ενώ με την παρεχόμενη προσωπική συμβουλευτική υποστήριξη υποψήφιοι και εργοδότες βρίσκουν ο ένας τον άλλο. Με τα μαθήματα γλώσσας και τα διαπολιτισμικά σεμινάρια στη χώρα προέλευσης προετοιμάζονται οι νέοι υποψήφιοι για τη μετεγκατάστασή τους στη Γερμανία.

“Η αλλαγή χώρας και η προσαρμογή σε έναν άλλο πολιτισμό είναι μια πολύ μεγάλη πρόκληση.

Με την παροχή εξατομικευμένης συνοδείας από τη στιγμή της άφιξης μέχρι και τη διευθέτηση καθημερινών θεμάτων στους εξειδικευμένους υποψηφίους μας, φροντίζουμε ώστε να αισθάνονται καλοδεχούμενοι και προστατευμένοι στη Γερμανία” αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2310 272528 και 2310 272529 ή στα e-mail :chasioti@vij-stuttgart.de και vatti@vij-stuttgart.de.

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης