Νέες Fast Track διαδικασίες για ανέργους και επιχειρήσεις

Η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το νέο πρόγραμμα 12.700 θέσεων
11/11/2015
Πέντε προγράμματα του ΕΣΠΑ για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
12/11/2015
Εμφάνιση όλων

Νέες Fast Track διαδικασίες για ανέργους και επιχειρήσεις

Shares

Νέες Fast Track διαδικασίες για ανέργους και επιχειρήσεις

Διαδικτυακά ή (και) στα 1.071 Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα γίνονται, από τις 4 Ιανουαρίου 2016, συνολικά 11 παροχές υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, συμπεριλαμβανομένων και της ανανέωσης κάρτας ανεργίας, όπως έκανε γνωστό ο γενικός διευθυντής Εργατικού Δυναμικού του Οργανισμού, Δημήτρης Μπουγιακλής.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο ημερίδας με θέμα ο “ΟΑΕΔ προσεγγίζει τις επιχειρήσεις”, ο κ. Μπουγιακλής επισήμανε ότι ο ΟΑΕΔ στο πλαίσιο του Προγράμματος Επαναπροσδιορισμού του Επιχειρησιακού Μοντέλου του οργανισμού, επιχειρεί να έρθει ακόμα πιο κοντά σε ανέργους και επιχειρηματίες και να συναλλάσσεται με τους Έλληνες πολίτες φορώντας το νέο του…. πρόσωπο, που θα είναι ψηφιακό, ταχύτερο, προσαρμοσμένο στα πραγματικά προβλήματα και τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας την περίοδο της κρίσης. Αναφερόμενος στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2), σημείωσε ότι συνολικά στη χώρα λειτουργούν 119, εκ των οποίων στα 12 πιλοτικά, προωθείται η διαδικασία Fast Track που διασφαλίζει -μεταξύ άλλων- την ταχύτητα, σε σχέση με την πολυνομία και τη γραφειοκρατία που επικρατεί στις περισσότερες συναλλαγές με τη δημόσια διοίκηση.

Ήδη, ένα ΚΠΑ2 στα Πατήσια της Αθήνα, λειτουργεί με τη διαδικασία Fast Track και εντός του Δεκεμβρίου πρόκειται να λειτουργήσουν άλλα τέσσερα σε Αγία Παρασκευή (Αθήνα), Ελευσίνα, Βόλο και Ιωάννινα, σύμφωνα με τον κ. Μπουγιακλή. Ερωτηθείς για το τι μέλλει γενέσθαι με τις αρμοδιότητες των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας (ΟΕΕΚ και ΟΕΕ), οι αρμοδιότητες των οποίων πέρασαν το 2012 στον ΟΑΕΔ, σημείωσε πως “στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού του επιχειρησιακού μοντέλου του οργανισμού, έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα ώστε υπηρεσίες, όπως το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και η επιδότηση ενοικίου να διεκπεραιώνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά για τον ωφελημένο”.

Αναφορικά με το Πρόγραμμα Επαναπροσδιορισμού του Επιχειρησιακού Μοντέλου του ΟΑΕΔ, διάρκειας έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2015, ο ίδιος επισήμανε ότι είναι προϋπολογισμού 4,1 εκατ. ευρώ και υλοποιήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Διευκρίνισε ότι για την υλοποίησή του, το 2016 “αναμένεται να απαιτηθεί επιπλέον ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ που θα προέλθει από το ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης