Πιστοποίηση ορθής χρήσης φυτοφαρμάκων

Πιστοποίηση για τεχνικούς ασφαλείας
29/04/2015
Σεμινάρια ενεργειακών επιθεωρητών
29/04/2015
Εμφάνιση όλων

Πιστοποίηση ορθής χρήσης φυτοφαρμάκων

Shares

 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την αγορά γεωργικών φαρμάκων, σύμφωνα με τον Νόμο 4036/2012, και υπόχρεοι απόκτησης τέτοιου πιστοποιητικού δεν είναι μόνο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά όλοι όσοι παράγουν αγροτικά προϊόντα με σκοπό την πώληση σε τρίτους ακόμη και αν έχουν άλλο κύριο επάγγελμα.

Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης « ΕΞΕΛΙΞΗ » πιστοποιημένο εκπαιδευτικό και εξεταστικό κέντρο από το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναλαμβάνει την κατάρτιση και πιστοποίηση των αγροτών για την ορθολογική χρήση γεωργικών φαρμάκων, όπως προβλέπεται από το εθνικό σχέδιο δράσης.

Τα πιστοποιητικά χορηγούνται μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου, μετά από επιτυχή εξέταση των ενδιαφερομένων στα εγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα.

Η ισχύς του πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων είναι 5 έτη και ξεκινάει από την ημερομηνία επιτυχούς ολοκλήρωσης των εξετάσεων χορήγησής του.

Τα τέλη συμμετοχής στις εξετάσεις (Παράβολο σε λογαριασμό του Υπουργείου) είναι, σύμφωνα με την νέα Υπουργική Απόφαση είναι:

  •  μέχρι 31/08/2015, 25 €
  • μετά την 31/08/2015, 50 €

Mετά τις 26 Νοεμβρίου 2015, η πώληση γεωργικών φαρμάκων εγκεκριμένων για επαγγελματική χρήση περιορίζεται μόνο στα πρόσωπα που διαθέτουν το πιστοποιητικό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε τα cookies για να διασφαλίσουμε ότι θα σας δώσουμε την καλύτερη εμπειρία χρήσης